Vlakke vloeren, klasse 1, NEN 2747

Vlakheid op maat

NEN 2747, klasse 1 & DIN 15185

NEN 2747 is een Europese vlakheidsnormering waarin 7 vlakheidsklassen zijn vastgelegd. DIN is een Duitse vlakheidsnormering waarvan DIN 15185 de vlakste is en vaak gebruikt wordt om de vlakheid in gangpaden aan te geven.

In het geval van de vlakheidsklasse 1, mag het hoogte- verschil van een vloer niet meer dan 1,5 mm over een afstand van 0,5 meter afwijken. Vlakheidsklasse 1 is alleen noodzakelijk bij hoogbouwstellingen van 10 meter en hoger. Als de vlakheid van de vloer grote afwijkingen vertoont, zal dit voor een reachtruck op 10 meter hoogte een zodanige afwijking veroorzaken dat pallets niet meer in een stelling kunnen worden geplaatst.

NEN 2747, vanaf klasse 2 & DIN 18202

Voor beoordeling van de normale bedrijfsvloeren wordt hoofdzakelijk gebruik gemaakt van de overige klasse in de NEN 2747. Welke vloer u ook nodig heeft, TGC vloeren heeft de vakkundigheid en de kennis in huis om de benodigde vlakheidsklasse te bepalen en voor u te realiseren. De eisen aan vloeren voor meer alledaags gebruik, bijvoorbeeld in fabriekshallen, kantoren of winkels, worden in bestekken vaak vastgelegd door te refereren aan een vlakheidsklasse uit de NEN 2747, vanaf klasse 2 en DIN 18202.

Schuren en polijsten

Wanneer een bestaande klasse 1 vloer niet meer aan de vlakheidseisen voldoet kunnen wij middels schuren en polijsten er weer voor zorgen dat de vloer weer veilig is en binnen de gestelde en veilige marge valt.


Egaliseren

Een goede ondervloer is van cruciaal belang voor een perfect eindresultaat. Egaliseren is de methode om een goede ondervloer te creëren voor elke denkbare vloerafwerking, zoals tapijt, marmoleum, kurk, tegels, epoxy coating, Epoxy– en PU gietvloer en zelfs als industriële eindvloer afwerking. Voor elke ondergrond bestaat een geschikte mortel.

Afhankelijk van de hechting, laagdikte, belastbaarheid en natuurlijk de nieuwe vloerafwerking wordt de juiste mortel bepaalt. De combinatie van de juiste ondervloerbehandeling (diamantschuren, frezen of stralen), de keuze van de juiste hechtprimer en de geschikte mortel voor het egaliseren zorgen voor een optimaal technisch en esthetisch resultaat. Vloeren met een verbruik tot circa 7 ton worden geëgaliseerd met een krachtstroom pomp.

Wanneer snelle capaciteit en meer tonnages belangrijk zijn, kunnen wij de pomptruck voor u inzetten. Met een capaciteit vanaf 7 ton tot 14 ton in combinatie met een Silo, zelfs tot 50 ton per dag. Wij kunnen volledig “self-support” werken met behulp van onze krachtstroom generator in de vrachtwagen.


Advies

Laat u adviseren door een van onze experts.
U kunt geheel vrijblijvend contact met ons opnemen of een offerte aanvragen.


Een kopie van dit bericht wordt u automatisch toegestuurd


VOLG ONS
Volg ons op de volgende social media:


Wilt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief?

CONTACT
TGC vloeren
Boekweitstraat 82
2153 GL Nieuw Vennep

TGC vloeren
Boekweitstraat 82
2153 GL Nieuw Vennep

0252 763 999
info@tgcvloeren.nl