Project management en ondersteuning

Samen met een frisse blik op de zaak voor het beste resultaat

Wij ontzorgen u graag samen met onze partners door maatwerk op het gebied van kwaliteit, Arbo & mileu, HACCP, BRC, IFS en overige zaken. Door ervaring uit het verleden kunnen we concluderen dat wanneer gedeelde passie en vakkundigheid samenkomen de beste resultaten worden bereikt. Operational excellence qua routing wat hand in hand gaat met veiligheid, duurzaamheid en regelgeving. Mooier kan het toch eigenlijk niet.

Vaak zie je echter dat er verschillende bureaus worden ingezet die niet hetzelfde doel voor ogen hebben of dit gewoonweg niet delen met elkaar.

Onze filosofie;

Door een project aan een ingespeeld geheel over te laten kan er snel worden geschakeld, zijn kosten overzichtelijk, zijn er geen onnodige verassingen en kan er hierdoor het maximale resultaat worden behaald.

Afhankelijk van de wens en het project zoeken wij samen de juiste oplossing.

Maakt u zich samen met een professioneel netwerk sterk voor duurzame inzetbaarheid van u en uw medewerkers?

Wij proberen te stimuleren en managers en ondernemers uit te dagen hun doelen te bereiken vanuit een andere invalshoek.

Advies en ondersteuning die wij met onze partners aanbieden zijn oa;

 • CGVM – Code Gezond & Veilig Magazijn www.cgvm.nl
 • BRC, IFC, HACCP, SKAL certificeringen
 • Een RI&E, Risico Inventarisatie en Evaluatie
 • Het opzetten van maatwerk via Arbo Management Systemen, OHSAS 18001
 • CO2 prestatieladder
 • Duurzame inzetbaarheid
 • Het verzorgen van cursussen en beschikbaar als (gast)spreker.
 • Tevens training/coaching on the job voor (toekomstig) KAM-coördinatoren, preventiemedewerkers, VGM-functionarissen, leidinggevenden, uitvoerend medewerkers en natuurlijk de ondernemer zelf.
Advies

Laat u adviseren door een van onze experts.
U kunt geheel vrijblijvend contact met ons opnemen of een offerte aanvragen.  Een kopie van dit bericht wordt u automatisch toegestuurd


  Hieronder lichten wij CGVM (RI&E+) er als voorbeeld alvast even voor u uit;

  Elk bedrijf met personeel is wettelijk verplicht de risico’s voor werknemers in kaart te brengen in de vorm van een zogenoemde Risico-inventarisatie & Evaluatie, of kortweg RI&E. Een bedrijf dat aan de slag wil gaan met de Code, zal merken dat de eerste stap het maken van een RI&E is; dat is de basis.

  Om van het magazijn écht een gezonde en veilige werkplek te maken, is echter meer nodig dan alleen het voldoen aan de wettelijke eis dat een bedrijf een RI&E moet hebben. De opstellers van de Code Gezond en Veilig Magazijn streven daarom naar een ‘RI&E+’.

  Awareness en compliance

  Het startpunt is een niveau van awareness en compliance, van bewustwording van de relevante risico-hotspots in het magazijn en opname daarvan in de RI&E, met inachtneming van de toepasselijke regels uit de Arbowetgeving. Aangezien een RI&E+, aangevuld met relevante risico-hotspots, een ‘levend’ document is, waarmee de ondernemer aan de slag gaat, zullen sommige onderdelen nog in uitvoering zijn – de zogenoemde awareness-fase – terwijl andere al voldoen aan wet- en regelgeving – de compliance-fase. De motivatie komt op dit niveau nog voor een groot deel van buitenaf.  Beheersen en voorkomen

  Het tweede niveau gaat uit van de RI&E en compliance, maar hier komt intrinsieke motivatie om de hoek kijken. In plaats van slechts te voldoen aan wet- en regelgeving, probeert een ondernemer risico’s te beheersen en te voorkomen. Werkgever en werknemers werken samen aan gedrag, bewustwording en een integrale veiligheidscultuur. Zo ontstaat de RI&E+.

  Leiderschap en participatie

  Het hoogste doel is het niveau van leiderschap en participatie: werkgever en werknemers zijn intrinsiek gemotiveerd om aan arbeidsveiligheid te werken. Zij zijn overtuigd van de meerwaarde van veilig werken en door hun gedrag leveren zij een bijdrage aan de arbeidsveiligheid.

  Route

  De route naar een RI&E+ is geen rechte lijn; bij veel bedrijven zullen de verschillende niveaus door elkaar heen lopen. Het kan zijn dat er een risico-hotspot is die nog niet aan wet- en regelgeving voldoet bij een bedrijf met een goed integraal veiligheidsbeleid. Of de veiligheidscultuur is dik in orde, maar de ondernemer komt er door de Code achter dat hij een risico-hotspot over het hoofd heeft gezien. Vanaf niveau twee – beheersen en voorkomen – kan een ondernemer van een RI&E een RI&E+ maken.

  VOLG ONS
  Volg ons op de volgende social media:


  Wilt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief?

  CONTACT
  TGC vloeren
  Boekweitstraat 82
  2153 GL Nieuw Vennep

  TGC vloeren
  Boekweitstraat 82
  2153 GL Nieuw Vennep

  0252 763 999
  info@tgcvloeren.nl