Kunststof gietvloeren, coatings & anti-slip

Een afwerking die bij de situatie past

Wij behandelen uw vloer met de juiste afwerking en toepassing. Voor zowel de particuliere als de zakelijke gebruiker. Dit doen wij uiteraard op maat naar de mogelijkheden en de wensen. Voor bijna elke situatie of locatie is er namelijk een andere oplossing qua vloer vereist op basis van wens en mogelijkheden. De voordelen van een gietvloer zijn divers te noemen, zoals bijvoorbeeld volledig vloeistofdicht, makkelijk te reinigen, anti-statisch, accuzuur resistent etc. Wij hebben deze vloeren in de loop der jaren al veelvuldig bij verschillende projecten toegepast. Denk hierbij aan vloeren in loodsen, winkels, bouwmarkten of garages.

Kenmerken en verschillen gietvloeren;
  • Gietvloeren zijn vloeren van kunststof of cementgebonden * materiaal wat vloeibaar wordt gegoten, bewerkt en wat we daarna laten uitharden.
  • Het eindresultaat kent geen naden en laat geen vloeistoffen door. Ze kunnen in elke gewenste kleur worden toegepast.
  • Op basis van de voor en nadelen van Polyurethaan (PU) & Epoxy vloeren passen wij vaak Epoxyvloeren toe bij industriële en openbare omgevingen en PU vloeren in een woonomgeving of soortgelijke toepassing.
PU vloeren
  • Voordelen flexibel (licht elastisch), naadloos, voelt zacht aan, makkelijk schoon te maken (dus ook bijzonder geschikt voor in huis, denk aan mensen met een huisstof allergie), strakke & moderne uitstraling, kan worden gebruikt i.c.m. voerverwarming, minder contactgeluid (stiller dan Epoxy) & voelt warmer aan.
  • Nadelen: het plaatsen (gieten) neemt vier tot vijf dagen in beslag, enige stankoverlast tijdens het gieten, ondanks de sterke toplaag gevoelig voor krassen, er is minder keuze in de afwerking dan bij een Epoxy vloer.
Epoxy vloeren
  • Voordelen, hard en een hoge stootbelasting, krast daardoor minder snel, meer keuze uit effecten zoals bijvoorbeeld glitters etc.
  • Nadelen: wit wordt eerder geel, scheurgevoeliger, kan daarom alleen op stabiele, scheurvrije en vormvaste vloeren worden toegepast, kan in de meeste gevallen niet worden toegepast in combinatie met vloerverwarming.

* De cementgebonden variant wordt verder uitgelegd onder het submenu egaliseren.


Advies

Laat u adviseren door een van onze experts.
U kunt geheel vrijblijvend contact met ons opnemen of een offerte aanvragen.


Een kopie van dit bericht wordt u automatisch toegestuurd

Anti slip

Voorkom een uitglijder
Volgens Stichting VeiligheidNL (Voorheen “Consument en veiligheid” gebeuren er in Nederland jaarlijks 1600 ongelukken als gevolg van uitglijden op gladde of natte vloeren. Hoe bent u beschermd tegen gladde vloeren? Voor bedrijven en beheerders van publieke ruimten kan een ongeval leiden tot hoge kosten wegens arbeidsongeschiktheid, het tijdelijk leiden tot hoge kosten wegens arbeidsongeschiktheid, het tijdelijk uit de roulatie zijn van de medewerker of door de aansprakelijkheidstelling door bezoekers van een pand of accommodatie.


Samen ongevallen voorkomen

Werking

TGC vloeren heeft de oplossing tegen uitglijden door de moleculaire structuur op minerale ondergronden te veranderen. Door de aangebrachte laag verhoogt het de wrijvingscoëfficiënt van de vloer door duizenden microscopische kleine poriën per cm2 te openen. Wanneer water of een andere vloeistof met het behandelde gebied in aanraking komt dan ontstaat er een aanzuigende werking en wordt zodoende aquaplanning voorkomen. Deze laag is overigens volkomen veilig en heeft geen invloed op de kleur of glans van de vloer.


Coatings

Het aanbrengen van een coating op uw bestaande vloer geeft een onderhouds- vriendelijk en modern eindresultaat. Het maakt niet uit of dit een kantoor, woonruimte, garage, showroom, winkel, warehouse of andere bedrijfsvloer betreft. Samen kiezen wij de beste vloercoating die het beste aansluit bij uw mogelijkheden en de wensen.

Een vloercoating is een dunne toplaag van kunststof, die u over uw bestaande vloer heen kunt aanbrengen. Deze optie is ideaal als afwerking van ondergronden van beton, anhydriet en cement. Voor een aantrekkelijke prijs biedt een vloercoating u hetzelfde onderhoudsgemak als een gietvloer, ook de vlakke, naadloze look is vergelijkbaar met de uitstraling van een gietvloer.

Een vloercoating kent de volgende voordelen: Het is gemakkelijk in onderhoud, naadloos, sterk, op nagenoeg alle ondergronden toepasbaar, leverbaar in allerlei kleuren en leverbaar voor een aantrekkelijke prijs.

Nadeel; Een vloercoating is alleen geschikt voor vloeren met een lichte vloerbelasting.


VOLG ONS
Volg ons op de volgende social media:


Wilt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief?

CONTACT
TGC vloeren
Boekweitstraat 82
2153 GL Nieuw Vennep

TGC vloeren
Boekweitstraat 82
2153 GL Nieuw Vennep

0252 763 999
info@tgcvloeren.nl