Betonreparatie

Voorkom gevaarlijke situaties

Betonreparatie is het herstellen van beschadigingen of onvolkomenheden in het beton. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het repareren van betonrot. Tijdig herstel voorkomt grotere schade waardoor ook onnodige gevaarlijke situaties op de werkvloer voor u en uw werknemers kunnen worden voorkomen. Denk hierbij ook aan de eventuele schade die kan ontstaan aan uw intern transportmaterieel en het risico op bedrijfsongevallen. Bij betonreparatie zijn meerdere methodieken mogelijk.

Dit is te onderscheiden in; handmatig repareren, injecteren en spuitbeton.

Het ontstaan van betonrot

Als het beton niet goed dicht meer is of er zitten kleine scheurtjes in het beton dan kan beton gemakkelijk water aanzuigen en het wapeningsstaal gaan roesten zodat er betonrot ontstaat.

Niet alleen reparatie aan vloeren

Beschadigingen aan betonnen wanden, vloeren of plafonds worden hersteld met het met meest geschikte materiaal.


Beton injectie

Het injecteren van beton wordt voornamelijk toegepast wanneer er scheuren zitten in de constructie die watervoerend zijn of cosmetisch en die eventueel constructief verlijmd moeten worden.

Injecteren is mogelijk met verschillende injectiematerialen, zoals epoxyhars, polyurethaanhars, hydro structuur of cementgebonden. Door eerst een grondige analyse uit te voeren is het mogelijk om met gerichte injecties eventuele holle ruimtes of grote scheuren in het beton te dichten. Dit wordt altijd uitgevoerd door middel van injecties met mortel wat is afgestemd op de situatie.

Waarom injecteren

Scheuren in beton, zelfs de kleinste scheurtjes, zijn een veelvoorkomend probleem. Wanneer hier niets aan gedaan wordt kunnen er niet alleen vocht- en lekkage problemen ontstaan maar kunnen hier ook onveilige situaties voor u en uw personeel door ontstaan. Injecteren is echter ook een oplossing voor optrekkend vocht. Deze behandeling voorkomt dat vocht van de ondergrond de muren in kan trekken.

Hoe ontstaan deze scheurtjes

Deze kunnen op verschillende manieren of oorzaken ontstaan zoals bij het uitharden van beton, door een slechte nabehandeling kan krimp ontstaan in de toplaag van uw beton waardoor er kenmerkende haarscheurtjes zichtbaar worden.


Advies

Laat u adviseren door een van onze experts.
U kunt geheel vrijblijvend contact met ons opnemen of een offerte aanvragen.


Een kopie van dit bericht wordt u automatisch toegestuurd


VOLG ONS
Volg ons op de volgende social media:


Wilt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief?

CONTACT
TGC vloeren
Boekweitstraat 82
2153 GL Nieuw Vennep

TGC vloeren
Boekweitstraat 82
2153 GL Nieuw Vennep

0252 763 999
info@tgcvloeren.nl